تجهیزات آزمایشگاهی شامل چه دستگاه هایی هستند؟
تجهیزات آزمایشگاهی و انتخاب بهترین دستگاه ها و لوازم همواره دغدغه متخصصان و مسئولان آزمایشگاه بوده است. چرا که دقت، کارایی و طول عمر بالای این دستگاه ها تضمین کننده کیفیت آزمایش ها و همچنین آسودگی خیال استفاده کننده از تجهیزات در بلند مدت است.
در این مقاله سعی داریم تا شما را با برخی از تجهیزات آزمایشگاهی و راهنمای جامع خرید و همچنین قیمت آنها آشنا کنیم. این لیست تجهیزات میتواند برای آزمایشگاه های شیمی، بیوشیمی، نانوفناوری، تشخیص طبی و … مفید باشد.
لطفا تا آخر همراه ما باشید!
1. الکتروفورز
الکتروفورز در آزمایشگاه ها برای جداسازی ماکروملکول ها بر اساس سایز آنها مورد استفاده قرار می گیرد. در این آزمایش با اعمال بار منفی توسط منبع تغذیه (پاورساپلای)، پروتئین ها به سمت دیگر یعنی بار مثبت حرکت می کنند. به این صورت فرآیند جداسازی انجام می گیرد. آزمایش الکتروفورز به صورت گسترده در آنالیز DNA، RNA، و پروتئین ها کاربرد دارد.
راهنمای کامل خرید و لیست قیمت الکتروفورز (کلیک کنید)
2. آون آزمایشگاهی (فور)
آون یا فور آزمایشگاهی یکی دیگر از تجهیزات آزمایشگاهی مورد نیاز برای آزمایشگاه ها می باشد. از آون برای استریل کردن و همچنین خشک کردن ابزارهای پزشکی، جراحی، و آزمایشگاهی (توسط گرمای خشک) استفاده می شود. نکته مهم در انتخاب آون آزمایشگاهی استیل بودن بدنه داخلی آن جهت پیشگیری از هرگونه زنگ زدگی احتمالی و همچنین فن دار بودن آن برای یکنواخت سازی دمای محفظه است. حداکثر دمای کارکرد آون (فور) 250 درجه سانتیگراد است.
راهنمای کامل خرید و لیست قیمت آون آزمایشگاهی (کلیک کنید)
3. بن ماری آزمایشگاهی
بن ماری (حمام آب) دستگاهی متداول در آزمایشگاه است که وظیفه آن گرم کردن و نگه داشتن دمای آب مخزن دستگاه در دمای مشخص است. بن ماری در آزمایش های تست های دارویی و بیوشیمی مورد استفاده گسترده قرار می گیرد و به عنوان یکی از تجهیزات آزمایشگاهی پرکاربرد مطرح می شود. همچنین بن ماری میتواند مجهز به سیستم شیکینگ باشد که به بن ماری شیکردار معروف است. بن ماری جوش و سرولوژی از انواع این دستگاه ها است.
استفاده از بن ماری:
قبل از شروع به کار، مخزن دستگاه می بایست توسط مایع پر شود. این محفظه بن ماری به جهت نوع استفاده، از آب مقطر و در مواقعی خاص پارافین خوراکی پر می شود. محفظه دستگاه باید همیشه حاوی مقدار کافی محلول تمیز و شفاف باشد. همچنین استفاده از مواد قابل اشتعال و خوردنده به دستگاه آسیب جدی وارد می کند.
به علاوه لازم است در دماهای بالا درب دستگاه بسته باشد. جرم گیری دوره ای المنت دستگاه نیز به طول عمر دستگاه کمک شایانی می کند.
راهنمای کامل خرید و لیست قیمت انواع بن ماری (کلیک کنید)
4. سیرکولاتور آزمایشگاهی
سیرکولاتور آزمایشگاهی دستگاهی با مخزن مخصوص سیالات است. این دستگاه، که با تنظیم دمای سیال داخلی، ثابت نگه داشتن، و همچنین سیرکوله کردن آن منجر به انتقال حرارت از یک نقطه به نقطه دیگر می شود. سیرکولاتورها، حجم مخزن های متفاوت دارند که قادرهستند سیال را در مدار به گردش درآورند. همچنین آنها به دو نوع بالای دما (از دمای اتاق و بیشتر)، و یخچالدار (شامل دماهای منفی و مثبت) تقسیم بندی می شود.
راهنمای کامل خرید و لیست قیمت انواع سیرکولاتور آزمایشگاهی (کلیک کنید)
5. انکوباتور آزمایشگاهی
انکوباتور یکی دیگر از تجهیزات آزمایشگاهی پرکاربرد در آزمایشگاه است. این دستگاه قادر است تا با کنترل شرایط محیطی از جمله دما، امکان رشد را در نمونه های بیولوژیک و میکروبی فراهم سازد. بیشینه دمای کاری انکوباتورهای متداول 65 درجه سانتیگراد می باشد.
انکوباتورها را به لحاظ دمایی می توان به دو دسته بالای دما (گرمایشی) و یخچالدار تقسیم بندی کرد. هریک از این انکوباتور ها خود به دو نوع بدون شیکر و شیکردار قابل طبقه بندی هستند. از جمله مواردی که در انتخاب این دستگاه باید به آن توجه داشت می توان حجم محفظه داخلی، فن دار بودن، حسگر دقیق دیجیتالی اشاره کرد.
راهنمای کامل خرید و قیمت انواع انکوباتور (انکوباتور گرمایشی و یخچالدار)
6. شیکر آزمایشگاهی
به جرات می توان گفت که شیکر آزمایشگاهی در اکثر آزمایشگاه های تشخیص، کنترل کیفیت، تصفیه آب، بیوشمی، ژنتیک، صنایع آرایشی بهداشتی، و دارویی کاربرد دارد. این ابزار برای مخلوط کردن و هم زدن مایعات به صورت یکنواخت مورد استفاده قرار میگیرد. در واقع، شیکر می تواند با تکان دادن نمونه های مایع که در ارلن مایر قرار گرفته اند، به عنوان یک کاتالیزور و سرعت دهنده در تحریک واکنش ها و سطوح ملکولی مواد باشد.
دو فاکتور اصلی در شیکرها، امکان کنترل سرعت و زمان واکنش است. سرعت چرخش (تکان دادن نمونه) توسط دور موتور قابل تنظیم است. از انواع مهم این وسایل آزمایشگاهی می توان به نمونه های اوربیتالی، رفت و برگشتی، شیکر انکوباتور، و الاکلنگی اشاره کرد.
مشاهده ویدئوی شیکر آزمایشگاهی ارلن و بالن دائم کار با سینی چندکاره برای انواع ظروف آزمایشگاهی در سایزهای مختلف (لینک مشاهده ویدئو شیکر ارلن و بالن)
راهنمای کامل خرید و قیمت انواع شیکر آزمایشگاهی (کلیک کنید)
7. انکوباتور شیکردار
انکوباتور شیکردار نیز یکی از وسایل آزمایشگاهی است. این دستگاه از ترکیب انکوباتور آزمایشگاهی و شیکر آزمایشگاهی ساخته شده قادر است. انکوباتور شیکردار قادر است علاوه بر همزدن نمونه با سرعت مشخص، دمای محیط داخل محفظه دستگاه را نیز ثابت نگه دارد. این دستگاه معمولا به دو صورت گرمایشی و یخچالدار در حجم های مختلف از 60 لیتر تا 300 لیتر تولید می شود.
راهنمای کامل خرید، مشخصات فنی و قیمت انواع انکوباتور شیکردار (کلیک کنید)